En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine ilgilı olarak değişmiş olur.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle tercih edilmektedir. Münteşir malzemeler arasında, sert esinti koşullarına ve elementlere uzun müddet maruz kalmaya dayanacak şekilde maslahatlenmiş çelik ve demir bulunur.

Binanın ciğerinden kötüya esaslı inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri de çok kesif karşılaşılan yangın merdivenleridir.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının hudayinabit kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın sıkı yoğunya kapanmasını sağlamaktır.

çoğunlukla yangın merdiveni ile omuz omuza kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, buhran anlarında insanların yangın düzlükından hızla uzaklaşmalarını sağlamlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangına dayanıklı kapılar evinize ekstra dulda eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha hayırlı uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Hangi mimarilarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk kuruluşnın özelliklerine göre belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı adetsı, kuruluşnın tasarruf derslikı üzere faktörler kuvvetli olmaktadır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve yaradılıştanında hiçbir semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılır.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü öz ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.

Montaj: Yangın kapısı, esaslı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, uzman bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdiveni kapısı, kötüı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı maktu özelliği yardımıyla alevlerin yoklama şeşna kızılınmasında payanda olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Bu nedenle yangın kaynaklı can zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu hâlet yangın merdiveni imalatı kucakin gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini kanıtlamaktadır. 

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çısoy dumanın ve şiddetli ısının hariçarı çıkmasını önlemek midein kapının sapa ciddi kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Panik pas sayesinde kucakerden dışarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı doğru iterek kapıyı açabilirler. Bu sayede çok zorlamasız yangın kapısı ve hızlı bir şekilde acil çıkış örgülabilir.

Report this wiki page